Go to top
Straatcoach
Actieve aanpak van overlast in je gemeente.

Geluidsoverlast, jongeren die op straat alcohol of drugs gebruiken, jeugdgroepen die rondhangen in portieken, speeltuinen, bij de ingang van een winkelcentrum of op een plein, die luidruchtig zijn en zwerfaval achterlaten.

Het rondhangen word vaak afgewisseld met andere activiteiten, zoals het rijden op scooters, geschreeuw, harde muziek, luidruchtig voetballen of, en helaas dat de laatste jaren ook steeds meer plaats onder jongeren; drugsgebruik met de daarbij behorende overlast.

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met jeugdoverlast. Jeugdoverlast zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen in hun eigen wijk en kan ertoe leiden dat een wijk of buurt verloedert. De overlast kan per seizoen verschillen en de samenstelling van een groep hangjongeren kan sterk fluctueren.

Jongeren maken net als andere inwoners deel uit van een wijk, ze moeten elkaar kunnen ontmoeten op een manier die bij hen past. Jeugdgroepen zijn van alle tijden en alle culturen. Het optrekken in groepen behoort tot het proces van opgroeien en volwassen worden.

Maar het mag nooit zo zijn dat andere bewoners daar overlast van hebben of zich zelfs onveilig voelen.

In alle gemeenten in Nederland spelen dit soort zaken, maar hoe ga je als gemeente, instelling of burger hier mee om?

Bekijk onze speciale website www.straatcoach.nl voor meer informatie over deze dienst die we al succesvol inzetten in diverse gemeenten.