Buitengewoon Opsporings Ambtenaar

BOA

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn bevoegd om toezicht te houden op de lokale orde en veiligheid in het publieke domein. Vanuit de functie kunnen controleren of mensen zich aan de gemeentelijke of overheidsregels houden en zorgen door hun aanwezigheid er preventief voor dat personen niet zonder consequenties overtredingen kunnen begaan. Zij kunnen ingezet worden op het gemeentelijk parkeer- of milieubeleid te handhaven.

Een bijzonder opsporingsambtenaar mag een verdachten staande houden en boetes uitschrijven mits beschreven in de zogenaamde akte van opsporingsbevoegdheid. De akte van opsporingsbevoegdheid wordt per BOA en gemeente gebonden uitgegeven, alleen binnen het gegeven BOA kader is handhaving toegestaan.

(Jeugd)BOA

De vraag naar jeugd BOA’s komt voort uit een informatiebehoefte van Gemeenten waarin Secutor al vanaf 2007 in voorziet. Dat is het door praatkracht en respect in gesprek komen met jongeren. Door in kaart te brengen uit welke samenstelling de (groepen) jongeren, bestaan kunnen risico’s, overlast of juist kansen die daar liggen worden aangepakt.

Deze ervaring en kennis is vertaald naar een methodiek waarin wij jeugd BOA’s verantwoord in kunnen zetten op doelgroepen van dezelfde leeftijdsklasse of jonger. Door het uniform, het optreden en de respectvolle communicatie van de oudere en goedbedoelende “broer” die waar nodig ook zijn jongere “broertje/zusje” op het rechte pad houdt voelen jongeren minder weerstand.

Veiligheid daar gaan we SAMEN voor!

Onze diensten

Secutor is actief in diverse disciplines binnen de beveiligingsbranche. Lees op de diensten pagina met welke beveiliging we u van dienst kunnen zijn!